בישול בערב פסח אחר חצות על גז שלא הוכשר לפסח

שלום רב
בחג הפסח אני לא בבית ניקינו וסדרנו שלא יהיה חמץ ואף הברקנו את הגז והמסביב השאל היא האם ניתן בערב פסח אחר חצות היום לבשל על הגז הזה כמובן בסיר חדש כגון תפוחי אדמה וכדו' לאכלם בערב פסח אחר חצות היום אשמח לתשובה מהירה בנידון

תודה רבה

תשובה:
מותר לבשל, אך יש להזהר שלא להשתמש עם הסיר במהלך חג הפסח.
מקורות:
עי' שו"ע או"ח סי' תנא ס"ב שלחצובה צריך ליבון, ומשום כך אין להשתמש בפסח בחצובה שלא הוכשרה כדין, אולם בערב פסח כשמדובר על בישול לצורך ערב פסח יש להקל כיון שדעת הפוסקים שעיקר הדין של חמץ שאינו בטל בשישים הוא רק בתוך הפסח ולא בערב פסח וכמבואר בשו"ע סי' תמז ס"ב. אך כיון שהסיר מבשל על גבי הגז, א"כ אין להשתמש בו במהלך הפסח