שיעור כזית מצה למנהג הספרדים

למנהג בני עדות המזרח, שיעור הכזית (מצה) נמדד לפי נפח (סמ"ק) או לפי משקל (גרם)? אשמח לקבל מקורות. יישר כוחכם!

תשובה:

שלום וברכה

מנהג הספרדים למדוד לפי שיעור משקל (גרם), ולא לפי נפח, וכפי שמבואר בכף החיים סימן תפ"ו סק"א וסימן קס"ח ס"ק מ"ה, ועיין שם שכתב שכן המנהג פשוט אצל בעלי הוראה.

אולם מנהג האשכנזים לשער לפי נפח וכפי שמבואר ברמ"א סימן תפ"ו ובמשנה ברורה סק"ג, ובעוד הרבה פוסקים.  חג כשר ושמח!