מכת בכורות, למה בלשון נקבה – שבת הגדול, למה בלשון זכר

1. ברצוני לשאול את הרב הרי ידוע שבמצרים מתו הבכורים א"כ מדוע נקראת מכה זו בלשון נקבה בכורות ולא מכת בכורים 2.  וכן רציתי לשאול מדוע קורים לשבת הגדול כך ולא שבת הגדולה שהרי שבת לשון נקבה

תשובה:

שלום וברכה

1. את השאלה הזאת שואל הזוהר הקדוש, ומבאר בזה עניינים עמוקים.

2. שבת היא גם לשון זכר וגם לשון נקבה,  וכפי שרואים בתפילות של היום, שבשמונה עשרה של ערבית אומרים וינוחו בה בלשון זכר ובשמונה עשרה של שחרית אומרים וינוחו בו בלשון נקבה.