מכירת חמץ, למי שמנקה כל הבית – שינה בדירה שלא נוקתה לפסח

1. קראתי הרבה מאמרים אך טרם מצאתי תשובה..אם הבית נקי מחמץ (כולל קמח וכו) למה עדיין עושים מכירת חמץ? אני הבנתי שזה על החשש שאולי יש ברשותנו אפילו גרגיר אבל חברתי טענה שאין צורך ולהבנתי היא עלולה להכשל בכך. מה הדין?
2. דירה שלא נוקתה לגמרי לפסח האם אפשר לישון בה (בהנחה שמוכרים את הבית או מוכרים את המטבח)?
3. ראיתי באתר הידברות שמי שמוכר את הבית פטור מבדיקת חמץ ופה כתבתם שצריך לעשות. מה הדין?
תודה רבה- תזכו למצוות
תשובה:

1. הסיבה שמוכרים את החמץ אפילו שמנקים את הבית, כיון שמשאירים הרבה פעמים דברי מאכל שמעיקר הדין אין לחשוש בהם לחמץ אבל אולי נתערב בהם חמץ [כתבלינים וכד'], וכן ישנן ויטמינים וכד' שמכילות חמץ ואין רוצים לזורקם [כיון שאין חייבים] ולכתחילה מוכרים את החמץ, אמנם אדם שברור לו שלא נשאר לו חמץ בביתו, מעיקר הדין אינו זקוק למכירת חמץ.

2. דירה שלא עשו בה בדיקת חמץ אסור לשהות בה עד שיעשו בדיקת חמץ, ולכן אם מכרו את החמץ שנמצא רק במטבח, הרי ששאר הבית לא נוקה ולא נבדק, ויש לעשות בדיקת חמץ לפני ששוהים בו, אך אם מכרו את החמץ שבכל הבית, אם כן גם משכירים את הבית לגוי, ולכתחילה אין להיכנס לבית כזה.

3. לדעתי ההלכה היא שיש לעשות בדיקת חמץ, אם כי ידוע לי שיש רבנים שפוסקים שאין חובה בבדיקת חמץ.

מקורות:

2. שו"ע או"ח סי' תלז בדין שוכר ומשכיר והוא הדין שואל ומשאיל, שאם לא בדקו את החמץ חייב השואל או השוכר לבדוק את החמץ.