הטעם שהלויים נוטלים ידי הכהנים לפני ברכת כהנים

מה המקור ההלכתי לצורך שהלווים יטלו ידיים לכהנים לפני עלותם לדוכן לברך בחזרת הש"ץ, הרי במקדש הכוהנים קידשו ידיים ורגליים בעצמם.

תשובה:

המקור הוא מדברי הזוהר הק'.

מקורות:

הבית יוסף (סי' קכח ס"ו) תמה גם הוא מה מקור המנהג שדווקא הלויים נוטלים ידי הכהנים מה שלא היה במקדש, וכתב "עד שזיכני ה' ומצאתיו מפורש במדרש הזוהר פרשת נשא (קמו:) וזה לשונו תנא כהן דבעי לפרסא ידוי בעי ליתוסף קדושה על קדושה דיליה דיבעי לקדשא ידוי על ידי דקדישא מאי קדישא דא ליואה דיבעי כהנא ליטול קדושה דמיא מן ידוי דכתיב וקדשת את הלוים הא אינון קדישין וכתיב בלוים (במדבר יח א) וגם את אחיך מטה לוי וכו' שבט אביך כלל מכאן כל כהן דפריס ידוי בעי לאתקדשא ע"י דקדישא ליתוסף קדושה על קדושה ולא יטול קדושה דמיא מבר נש אחרא דלאו קדישא. וכתוב עוד שם ובצניעותא דספרא תנא לוי דאתקדש כהנא בעי לאתקדשא בקדמיתא ע"כ וכן ראוי לנהוג" עד כאן לשון הב"י, [ומה שסיים שכן ראוי לנהוג שגם הלוי יטול ידיו קודם לכן, כתב הדרכי משה, שמנהג האשכנזים אינו כן, אלא סומכים על נטילת ידים שנטלו בקימת הבוקר].

הצטרף לדיון

תגובה 1