מכירת וויסקי לפסח – הכשר לפסח לפירות יבשים – הכשר לתה

שלום רב
1. האם יש להשליך וויסקי לפח לפני פסח בשל היותו חמץ גמור או שסגירתו בארון ומכירת חמץ מכסה על כך?
2.האם צריך לקנות פירות יבשים כשרים לפסח? אני קונה לרוב פירות אורגניים בבית טבע שם הם נמכרים בשקים. האם צריך להקפיד על הכשר לפסח?
3. אני רוכשת תה אנגלי (כשר) שמגיע בתיונים רגילים.זהו תה ירוק אורגני. האם לדאוג שתהיה עליו כשרות לפסח? אני לא חושבת שזה אפשרי, אז האם עלי להניח אותו בצד ולסמוך על מכירת חמץ כמו בסעיף 1?
המון תודה וחג שמח וכשר!

תשובה:

שלום וברכה

1. מי שמקל וסומך על מכירת חמץ, גם כדי למכור חמץ גמור, צריך למכור גם את הוויסקי לפסח.

2. פירות יבשים צריכים הכשר לפסח, [מכיון שמורחים עליהם גלוקוזה, וגלוקוזה צריכה כשרות מיוחדת לפסח].

3. תה בטעמים שונים צריכים כשרות מיוחדת לפסח, אולם עלים ירוקים של תה, אינני יודע אם הם צריכים הכשר מיוחד לפסח.