מי שיוצא מביתו מיום י"ג ניסן עד לאחר הפסח, מה דינו של הבית

אם אפשר לפרט לי מה עליי לעשות במצב בו אני לא יהיה בבית בכל ימי הפסח (מיום חמישי לפני השקיעה עד אחרי הפסח)? האם עליי למכור את הבית לגוי? מתי עליי לבצע בדיקה (אם בכלל)? בברכת פסח כשר ושמח

תשובה:

שלום וברכה

תמכור את כל החמץ שבבית לגוי ותשכיר לו את כל הבית לפסח, [רצוי למכור מכירת י"ג, כלומר יש חלק מבתי הדין שמוכרים לגוי את החמץ ביום י"ג בניסן, ובמקרה כזה אתה נפטר מבדיקת חמץ לכל הדעות].

ואני מתאר לעצמי שאתה הולך לבית אחר לחג, ולכן כשתגיע בליל י"ד לבית או לחדר שבו אתה מתכנן לשהות, תבדוק את החדר שאתה עתיד לשהות בו, ותקיים שם את מצוות בדיקה וביעור חמץ.