תספורת תוך שלשים בניסן לאבלות על אב

אני נמצא באבלות 30 על אבי ז"ל שנפטר בכא' אדר.אמנם חג הפסח הקרב מוריד אבלות 30 , שאלתי האם אני אמור להסתפר ולהתגלח בערב פסח משום כבוד החג, או מכיון שזה אבלות על אב ולא עברו בפועל 30 יום עדיין אסור לי להסתפר ולהתגלח

תשובה:

ההלכה היא שאין מסתפרים בזמן אבילות אביו או אמו, מתחילת זמן האבילות, עד זמן "שיגערו בו חבריו", שהוא זמן 3 חודשים, ואם גערו בו חבריו מיום שלשים ואילך רשאי להסתפר, אולם לגבי זה אף אם גערו בו חבריו לפני שלשים יום, ואפילו שיש את חג הפסח באמצע אין להסתפר עד שלשים יום ורק אם גערו בו לאחר חג הפסח משעברו בפועל שלשים יום רשאי להסתפר.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' תקמח סעיפים ח-ט, ומשנ"ב (שם) ויו"ד סי' שצט סעיפים ג-ד, וכנסת הגדולה (יו"ד שם), דברי סופרים (קצור הל' אבילות פרק נא סעיף סז).