ריקודי עם בספירת העומר

אני הולכת לחוג ריקודי עם קבוע פעם בשבוע,
האם מותר להמשיך לרקוד ריקודי עם עם מוזיקה, בספירת העומר, או בשלושת השבועות

תשובה:

אין לערוך ריקודים בזמן שאין עושים חתונות, ולכן למנהג האשכנזים שאין עורכים חתונות בספירת העומר אין ללכת לריקודי עם באותם זמנים, וכן בשלשת השבועות, אולם למנהג הספרדים שמיום ל"ד בעומר ואילך וכן בשלשת השבועות עד ר"ח אב מתחתנים מותר ללכת לריקודי עם [כמובן כל זה כאשר הריקוד הוא בלא תערובת של גברים ונשים].

אם הצורך ללכת לריקודים הוא מחמת הוראת רופא מותר לעשות זאת גם בספירת העומר וגם בשלשת השבועות.

מקורות:

משנה ברורה סי' תצג סק"ג, אור לציון ח"ג פרק כה ע"ש.