מכירה וקניה בחנויות ו'סופר' בחול המועד

בוקר טוב
חול המעוד פסח הבנתי שלחניות ובכלל העבודה אסור לעבוד רק מי שיש לו ההפסד ממון (נכון או שלא בדיוק).
אז העם יש ענין כשאני בארץ לא לקנות דברים בחניות כמו בסופרים, או שאין שום בעיה ואני יכול לקנות או שיש עדיפות לקנות את כל הדברים לפני החג ולא בחול המעוד כדי לא לעודד את האנשים לעבוד בחג כמו בחניות שעובדים בשבת או בגלל שהם עובדים בגלל הפסד ממון אז יש ענין שדווקא לחכות עם הקניות ולקנות בחול המעוד בשביל לעזור להם
מחכה לתושבה
ותודה מראש

תשובה:

באופן כללי אין עובדים בחול המועד, אולם מותר לחנויות של מוצרי מזון לפתוח את החנות בחול המועד כדי שיהיה אפשרות לקנות מצרכים לצורך חול המועד.

כמו כן דברים שאין בהם צורך בחול המועד אין קונים בחול המועד, אלא אם כן יהיה קשה להשיג את זה לאחר החג.

משום כך, מי שיש באפשרותו לקנות קודם המועד או לאחר המועד, עדיף לעשות זאת שלא בימי המועד, אך מי שצריך לקנות מוצרי מזון או דברים הנצרכים לצורך דברים שמותר לעשותם בחול המועד רשאי לקנות בחול המועד.

שאר דברים שאין בהם צורך המועד אין לקנות או למכור בחול המועד אלא באופנים של הפסדים גדולים, ולכן במקרה כזה יש לשאול באופן ספציפי כל פעם לפי הענין הרלוונטי.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה