זמן הנחת תפילין וקריאת התורה לבחור בר מצווה

שלום שאלה ילד נולד ב-ח שבט תש"ס מתי יניח תפילין בחול ואיזה פרשה צריך להכין לקריאה

תודה לתשובתכם.

תשובה:

המנהג המקובל הוא שמניחים תפילין לפחות שלשים יום קודם הבר מצוה, אם כי יש מנהגים שונים של שלשה חודשים [למנהג יוצאי ארץ אשכנז [-גרמניה], ביום הבר מצוה [בכמה מקהילות החסידים], שנה קודם הבר מצוה [למנהג התימנים], אך כאמור המנהג המקובל הוא חודש לפני הבר מצוה.

לגבי קריאת התורה וההפטרה, מאחר ותאריך הבר מצוה יוצא ביום שבת ח' שבט תשע"ג, וזה יוצא בפרשת בא, הרי שיש להכין את קריאת הפרשה וההפטרה של פרשת בא.