לקרוא בספר לפני שמחזירים אותו לחנות

שלום לרב.
שמי אלימלך אני ילד בן 11 וחצי, רציתי לשאול שאלה,
אמא שלי קנתה לי לחג עבורי ספר קריאה, רציתי לשאול האם מותר לי לפתוח את הספר ולקרוא בו, ובמידה שאני ירגיש שספר זה אינו מענין אותי להחזיר אותו לחנות.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אם הנך קורא בספר מעט, כמו שניתן לקרוא בתוך החנות מבלי שבעל החנות יעיר על כך, מותר. אם הנך רוצה לקרוא יותר, תצטרך לומר למוכר שקראת בספר ורק אם הוא לא יתנגד, תוכל להחזיר.

מקורות:

גם במקח שנמצא בו מום, אם השתמש איבד את זכותו לבטל מקח, כל שכן אם אין מום. עיין שו"ע חו"מ סי' רלב סעיף ג ועיין עלון המשפט גליון 38.