לאפות בתנור מאפה ביחד עם מאפים שיש בהם חלב נכרי, מכירת שמפו במכירת חמץ

1. האם מותר לאפות בתנור דבר חלבי יחד עם מאפים עם אבקת חלב נכרי שבני משפחתי נוהגים לאכול על פי רבותיהם?
מה הדין בדיעבד?
2. האם יש למכור במכירת חמץ שמפו חמץ?

תשובה:

שלום וברכה

1. לכתחילה עדיף לאפות את המאפים בזה אחר זה ולא בבת אחת, ואם אין לך אפשרות כזאת, תכסה את אחד מהמאכלים [או את המאפה שיש בו חלב נכרי, או את המאפה שאתה רוצה לאכול], ואם אין לך אפשרות כזאת, אם שני המאכלים יבשים בלי רוטב, אתה להקל ולאכול את המאפה שלך, (מכיון שאין כאן איסור גמור שהרי אתה מדבר על חלב נכרי שמשווקות על ידי מחלקות שעומדות תחת פיקוח ממשלתי, שיש פוסקים שמתירים את זה), והמחמיר תבא עליו ברכה.

חשוב לציין שאין להשתמש באותן תבניות שאפו בהם את המאפה עם החלב נכרי.

עוד יש לציין שאם שני המאפים יש בהם רוטב, עדיף להחמיר ולא להשתמש בתנור גם בזה אחר זה, אלא אם כן אתה מכסה את המאפה שיש בו את החלב נכרי, בשעה שאתה אופה אותו בתנור.

2. שמפו חמץ שאינו פגום, והוא ראוי לאכילת כלב צריך למכור אותו, אבל בדרך כלל שמפו הוא פגום, ואינו ראוי לאכילת כלב, ולכן לא צריך למכרו.

נימוק

1. הבעיה לאפות שני דברים כאחד בתנור הוא מחמת הזיעה של החלב נכרי שאוסר גם את המאפה שלך [לדעת האוסרים חלב נכרי] אבל אם אחד מהם מכוסה אין הזיעה אוסר, ואם המאכלים יבשים אפשר לסמוך על הדעות שאין זיעה במאכל יבש ומכיון שבלאו הכי יש מתירים חלב נכרי (הנ"ל), אפשר להקל, אבל המחמיר תבא עליו ברכה.