לחיצת יד לאשה

בוקר טוב מבחינה הלכתית
אסור ללחוץ לאישה את היד כחה אמרו לי
אבל במקרה שאני יודע שהיא תעלב
אז מותר ?(למרות שאני יודע שאפילו שאני יסביר בנימוס ובנחמדות )
זה לא יצליח לי האם יהיי לי מותר ללחוץ לה את היד
מחכה לתושבה
ותודה מראש

תשובה

שלום וברכה

מבחינה הלכתית אסור לגבר להושיט יד לאשה, ואם אתה חושב שהיא תיפגע מזה, תסביר לה יפה שמה שאתה נמנע מלהושיט לה יד הוא מטעמי דת, ואני משוכנע שהיא לא תיפגע מזה.

ראה עד כמה כתבו חז"ל בברכות (סא,א): "המרצה מעות לאשה מידו לידה כדי להסתכל בה – אפילו יש בידו תורה ומעשים טובים כמשה רבינו – לא ינקה מדינה של גיהנם, שנאמר יד ליד לא ינקה רע – לא ינקה מדינה של גיהנום"!

וכך כתב גם בשו"ת אגרות משה (או"ח ח"א סי' קיג) "ולהושיט יד לאשה כדרך הנותנים שלום בהפגשם, פשוט שאסור אף לפנויה שהרי הן נדות וכ"ש לאשת איש".