קניית מוצרים מעובדים לפסח כשהיה רגיל שלא לקנות

האם מי שהיתה רגילה שלא לקנות שום דבר מעובד לפסח, כגון: ריבה, עוגיות וכו', והשנה החליטה כן לצרוך מוצרים אלה בפסח, כמובן בהכשר מהודר, האם צריכה התרת נדרים?

תשובה:

אפשר לסמוך במקרה כזה על התרת נדרים שעשו ביום כיפור באמירת כל נדרי, אם לא היו בכל נדרי בבית הכנסת, מן הראוי לעשות התרת נדרים.

מקורות:

מנהג זה יש בו משום מנהג טוב, שהרי הסיבה שעושים זאת משום שחוששים שמא ישנם בעיות שלא תמיד אפשר למצוא בשעת מעשה כשמדובר על תעשיה, והדברים ידועים שפעמים שיש תקלות שמגלים אותם רק לאחר מעשה, ולכן יש בזה משום מנהג טוב, אולם מאחר ולא התכוונו לעשות זאת דווקא מעיקר הדין או בגלל חומרא שמן הדין, לכן אפשר לעשות בזה התרת נדרים, ועל מנהגים מהסוג הזה כבר הכריעו הפוסקים שאפשר לסמוך על אמירת כל נדרי או התרת נדרים שקודם ראש השנה.