עבודה בחול המועד

האם מותר לעבוד בחול המועד של פסח ?

תשובה:

אין לעבוד בעבודה בחול המועד, כאשר יש צורך מיוחד, יש לפנות למורה הוראה כדי לקבל היתר בכל מקרה באופן ספציפי, למקרים שהתירו חכמים את המלאכה.

הדבר חמור משום שיתכן ויש בזה איסור דאורייתא, וכמו כן אמרו חז"ל על מי שעובד במקום שאינו רשאי ש"כל המזלזל במועדות סופו להיעקר" מלבד זאת מבואר בגמרא ובפוסקים שהעושה מלאכה בחול המועד אינו רואה סימן ברכה.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' תקל, וסי' תקמב, וראה שם בבית יוסף ובביאור הלכה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. אשמח למקור "כל המזלזל במועדות סופו להיעקר".
    במקורו הנ"ל לא מצאתי.
    מה שכן מצינו "אין לו חלק לעולם הבא" וכן: "כאילו כופר בעיקר". וכן "כאילו עובד עבודת כוכבים".

  2. הרב שכתב תשובה זו כבר שניןם רבות אינו כאן באתר ואינני יודע מקור האמירה הזו, ובכל מקרה הדין פשוט שהמזלזל במועדות דינו חמור כפי שציינתצ, ולכן אסור לעבוד בחול המועד למעט אופנים מסוימים.

  3. אמת לא מצאתי מקור שכזה (נכון לעכשיו).
    אך בכ"א המשענת היא מהרמב"ם:
    • רמב"ם הלכות יום טוב פ"ח הלכה יז: אסור לעשות מלאכה בערבי ימים טובים מן המנחה ולמעלה כמו ערבי שבתות, וכל העושה מלאכה בהן אינו רואה סימן ברכה לעולם, וגוערין בו ומבטלין אותו בעל כרחו עכת"ד.
    • ושם הלכה יח: "לפיכך יום ארבעה עשר בניסן אסור בעשיית מלאכה מדברי סופרים כמו חולו של מועד, והוא קל מחולו של מועד, ואינו אסור אלא מחצי היום ולמעלה שהוא זמן השחיטה, אבל מהנץ החמה עד חצי היום תלוי במנהג, מקום שנהגו לעשות עושין מקום שנהגו שלא לעשות אין עושין.
    וממילא א"ש עד כמה חמורה העבודה בחוה"מ.
    יש"כ ומועדים לשמחה.