לקחת צדקה ממכרים כשאין פרנסה

בס\"ד
שלום,
שאלתי היא לגבי מעשרות.
אני לא עובדת כבר כמה חודשים, גרה עם הוריי, ואני במינוס, בוא נאמר הרגשה של צמצום וחנק כלכלי, ויש לי מכרה שהפרישה סכום גדול למעשרות ורוצה לתת לי חלק קטן ממנו, כדי לעזור לי, האם זה מותר?

תשובה:

שלום רב,

מותר לה לתת לך כספי מעשר.

מקורות:

לעניין גדר עני לקבל צדקה עיין שו"ע יו"ד סי' רנג סעיף א ומבואר שם שאין אדם צריך למכור כלי ביתו (אפילו אם הם מיותרים) ויכול לקבל צדקה מיחידים (אבל לא מקופת העיר, אם יש לו כלי בית שיכול למכור). ועיין גם בעלון המשפט גליון 25 עמוד ב.