אוכל לחיות בפסח

ע"פ השוע בסימן תמ"ב והערת המשנה ברורה בסעיף ד' האם מותר לתת אוכל לתוכים/דגים בפסח שהרי חמץ זה אינו ראוי למאכל אדם ונמצא כתערובת חמץ?

תשובה:

אין זה נחשב לתערובת חמץ, וחייב בביעור קודם הפסח, כיון שחלקי החמץ שבו הם בעין ורק מעורבים, וגם יתכן שהרוב במאכלים אלו הינו חמץ, לכן צריך לבער את האוכל לפני הפסח ואסור להאכיל את בעלי החיים בחמץ זה.

מקורות:

ראה בסי' תמב ס"ב בפת שעפשה רק אם נפסלה מאכילת כלב אינו חייב בביעור, אך אם ראויה לאכילת כלב חייבת בביעור, ואם עירב באופן שזה יבש ביבש, הרי שעדיין זה חייב בביעור, בפרט לפי מה שכתב השו"ע הרב (סי' תמב קו"א סק"א) שדבר שדרך תיקון עשייתו בכך לכל הדיעות אינו מתבטל ויש בזה דין של חוזר וניעור ע"ש, וכן מבואר בשו"ת אור לציון (ח"ג עמוד צב) והגר"ע יוסף שליט"א הסכים לדבריו.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שלום כבוד הרב,
    בנוגע למזון לח לחיות מחמד, רציתי לשתף תשובה שקיבלתי מהרבנות הראשית:

    מזון לח לחיות מחמד ללא דגנים בפסח, הרבנות הראשית לישראל
    תאריך: י"ח אדר ב' תשע"ו
    שאלה:
    שלום רב,
    האם בפסח מותר לתת לחיות מחמד שבבית, מזון לח, קופסת שימורים, ללא דגנים, Grain Free.

    יש לציין, שאין מזון לח, למעט טונה, עם כשרות לפסח. לכן השאלה הזו רלוונטית לציבור רחב.

    דג’:
    http://www.naturalbalanceinc.com/cat-formulas/special-category-grain-free

    http://www.buy2.co.il/o/32e6e378-aa41-40db-8154-74768b8924cc

    תשובה:
    ב"ה
    שלו-ם וברכה
    יתכן שהכוונה בללא דגנים היא שאין במוצר גרעינים של דגנים אבל זה לא מחייב שבמוצר אין חמץ כגון: לתת, שמרי בירה וגלוטן. לכן יש לבדוק שברכיבי המוצר לא כלולים חומרים שיוצרו מחמשת מיני דגן וכתוב שהוא בלי גלוטן. גם אז אין לאדם לאכלו בפסח כי אולי הוא בושל בכלים לא כשרים לפסח אבל לחתול אפשר להקל.
    בברכה
    הרב חגי בר גיורא