עבודה בשמירה בחול המועד למיעוטי הכנסה

שלום וברכה
רציתי לשאול האם מותר לי לעבוד בחול המועד- אני עובד בשמירה של היישוב לילה אחד בשבוע – אני ואשתי ביחד מרוויחים בחודש בסביבות ה5000.
אנחנו משפחה של שלוש נפשות – ולא פעם אנחנו מוציאים יותר מאשר אנחנו מכניסים.
תודה.

תשובה:

באופן כללי סכום הנ"ל למשפחה בת שלש משפחות איננה ב"קו העוני" [אלא אם כן ישנה "משכנתא" גדולה על הדירה], ומשום כך אם ישנם אנשים אחרים שזקוקים לך ויכולים לעשות זאת עדיף שלא לעבוד בחול המועד כאשר אין זה נצרך לצורך הוצאות החג, אם אין מי שנצרך לשכר של חול המועד בדווקא, והשמירה נצרכת ליישוב, הרי שיש לעשות זאת משום שזה נחשב ל"צרכי רבים" ומותר אף ליטול שכר על כך.

מקורות:

הכלל הוא שעבודה בחול המועד מותרת בכמה אופנים, א. כאשר זה צרכי רבים, ואין אחר שיעשה זאת, ב. כאשר זה "דבר האבד". ג. פועל שאין לו מה לאכול. הדברים מפורשים בכמה וכמה סימנים בשו"ע בהל' חוה"מ, ונתבאר בארוכה פרטי הדינים בזה ובמקורותיהן בקונטרס "דרכי הוראה" קובץ ג.