חמץ שיהיה במשלוח בחג הפסח

בוקר טוב שלחתי חודשים לפני פסח משלוח מהארץ לסין
הם אמרו שאולי יגיע לפני פסח אולי יגיע אחרי פסח
יש שם אוכל לא חמץ גמור אבל יש כמה פרטים שיש בהם חמץ
האם אפשר למכור חבילה שהיא ברגעים אלו בדרך אליך
מחכה לתושבה ותודה מראש

תשובה:

כאשר האוכל הוא שלך, ושלחת אותו, אפשר למכור אותו, ולא משנה היכן הוא נמצא [ניתן למלאות "שטר הרשאה" שנמצא באתרנו כאן שבו נותנים הרשאה להרב פליישמן שליט"א או לבא כוחו למכור בעבורכם את החמץ]

אם החמץ אינו שלך, אלא של יהודי אחר יש לוודאות שאותו יהודי מכר את החמץ, שאם לא כן יהא אסור לאכול את החמץ.

גם אם הדבר אינו חמץ גמור אלא מעורב עם חמץ, כיון שחייבים לבערו בערב פסח, הרי שאם לא ימכרוהו לנכרי יהיה אסור לאוכלו לאחר הפסח.

בברכת חג כשר ושמח.