גרושה שנכנסה להריון ללא נישואין

היתי נשואה 7 שנים ויש לי 4 ילדים מבעלי. אחרי תקופה זו התגרשנו לפי כל כללי ההלכה, ובתקופה זו ניכנסתי להריון מגבר אחר ללא נישואים, מאז חזרתי בתשובה ונישאתי בשנית לבעלי, ובעצם הלדה האחרונה שנולדה לי היא לא בעלי אלא מגבר אחר אבל לא נולדה שהיתי נשואה. מה דינה של ביתי? האם היא נחשבת ממזרה או שיש לה בעיה מסיומת להתחתן עם אנשים מסיומים (כהן וכאלה..) אשמח לתשובה מהירה בנושא.

תשובה:

מאחר שהילדה נולדה לאחר הגירושין (זאת אומרת לאחר קבלת הגט). כשרותה (אינה ממזרת) או כשרה לכהונה, זה תלוי מיהו אביה, אם אביה כשר אזי היא גם כשרה וגם לכהונה.

אלא יתכן שאת צריכה להצהיר מיהו אביה כדי להכשיר אותה גם לכהונה. ואם היא נולדה בחו"ל (ששם רוב האנשים הם אנשים הפוסלים לכהונה – גויים) אז חובה עליך להצהיר שאביה הוא יהודי כשר, וגם אז לכתחילה אין להשיא אותה לכהן. (יש מצבים שיתכן שמותרת גם לכתחילה לכהן, אך אין טעם להאריך בזה כאן, עד שלא אדע אם אכן היא נולדה בחו"ל).

אך כל זה אם אכן נכנסת להריון רק לאחר קבלת הגט מבעלך, אולם אם ההריון קדם, זו בעיה רצינית, וכדאי לפנות למישהו מקצועי שיטפל בזה (לפניה לחצי כאן)

הרבה הצלחה