בעל שרוצה לגרש את אשתו האם חייב במזונות

זווג שנפרדו והם בהליכי גירושין. האשה אינה רוצה להתגרש והבעל רוצה, הוא יצא מהבית. ממתי פטור הוא לזון את אשתו. ובכלליות כשיש מריבה והעושי שלום בית מנסים לעשות שלום ולא עובד וכו' מה הם הכללים של מזונות איש לאשה.

תשובה:

שלום רב,

אם האשה עוברת על דת, או שיש בה מום גדול שהיו כופין גם את הבעל לגרש, אם המום היה אצלו, ניתן למנוע ממנה מזונות. גם אם יש רגליים לדבר שהיא עוברת על דת ניתן למנוע מזונות, אם הוא מוכן לגרש וליתן כתובה.

מקורות:

עיין ברמ"א סוף סי' קיז שרק במום גדול יכול למנוע מזונות אבל בשאר מומין חייב. דעת הרא"ם היא שכל בעל שמוכן לגרש וליתן כתובה פטור ממזונות, אבל הח"מ והב"ש שם ובתחילת סי' עז חולקים וסוברים שחייב במזונות. בפתחי תשובה סי' עז סק"ב מביא שאם יש רגליים לדבר שהיא עוברת על דת ניתן לסמוך על הרא"ם ולמנוע מזונות. ובעזר מקודש שם כתב שהבעל יכול לטעון 'קים לי' כהרא"ם, אולם בפתחי תשובה נראה שפוסק כדעת הח"מ והב"ש שאינו יכול לטעון 'קים לי'.