איסור בל תשחית

מה זה בדיוק בל תשחית
האם אני צריכה לאכול לדוגמא איזה שהוא ממתק שאין לי למי להעביר ע"מ שלא יזרק?והאם זה תלוי מאיזו סיבה אנני מעונינת לאכול את אותו מאכל.

תשובה

שלום וברכה

את לא חייבת לאכול מאכל שאת לא מעוניינת בו, וזה לא משנה אם לא רוצה אותו מטעמי בריאות, או בגלל שאת לא אוהבת את המאכל, או כל סיבה אחרת, בכל אופן את לא מחוייבת לאכול דבר שאת לא רוצה, אולם כמובן שבמקום לזרוק לזבל עדיף להעביר את המאכל לאדם אחר שיהנה ממנו, אבל אם  אין לך למי לתת את זה, או שקשה לך להעביר את זה לאדם אחר, מותר לך לזרוק את המאכל לזבל.

כללו של דבר אין איסור בל תשחית נוהג במקום שיש לאדם איזה צורך ומטרה בהשחתה, ובמקרה שיש לאדם איזשהו צורך שבגללו הוא צריך להשחית משהו, מותר לו אפילו להשחיתו בידיים, ומכיון שאת לא רוצה לאכול את המאכל הנ"ל ההשחתה נעשית לצורך אדם ואין בזה שום איסור.

מקורות

עיין בט"ז יו"ד סימן קט"ז סק"ו וסימן קי"ז סק"ד שכתב שבמקום צורך אין איסור בל תשחית.