לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תפילה בחדר שינה

ראיתי באיזה אתר אינטרנט שאסור להתפלל בחדר שבו אנחנו ישנים האם זה נכון?!?!1
אין לי ממש מקום אחר להתפלל בו זה עבירה אם אני מתפלל בחדר שלי?!?!

תשובה:

אינני יודע על איסור של תפילה בחדר שישנים בו, [רק צריך להזהר שאם יש בחדר מראה וכיוון תפילת העמידה הוא כנגד המראה, שיש לכסות את המראה ולא להתפלל מול הבבואה של האדם הנשקפת מהמראה].

מקורות:

לכתחילה יש להתפלל דווקא בבית כנסת, אולם אם אינו יכול להתפלל בבית כנסת אין כל מניעה להתפלל בכל חדר שהוא אם אין בו צואה או תמונות לא צנועות וכד', וכמבואר כ"ז בשו"ע או"ח סי' צ. ומול המראה אין להתפלל כמבואר במשנ"ב (שם ס"ק עא).