שאריות לחם מארוחה חלבית, שימוש בהם לארוחה בשרית

נותר לחם מהארוחה החלבית האם מותר לאכול אותו בארוחה הבשרית?
ובאיזה מקרים?

תשובה

שלום וברכה

אם מונח על השולחן ככר לחם, ובאמצע הארוחה כל אחד פורס ממנו פרוסה, שוב אין לאכול מהלחם בארוחה בשרית, מכיון שחוששים שהידיים היו מלוכלכות מחלב בזמן שנגע בככר הלחם, ומחמת כן הלחם נעשה חלבי, אולם אם כל אחד מהסועדים יודע שאת שאריות הלחם יאכלו אחר כך בארוחה בשרית, ולכן כל אחד נזהר שלא לנגוע בלחם, אלא אם כן הוא בטוח שאין ידיו מלוכלכות מחלב, במקרה כזה אפשר לאכול משאריות הלחם. ובכן כללו של דבר בכל מקרה שיש לחשוש שהלחם התלכלך באיזשהו דרך מהמאכלים החלביים [או על ידי מגע אדם וכנ"ל או על שנשפך עליו חלב כשהעבירו מעליו מאכלים חלביים, וכדומה], אסור לאכול משאריות הלחם בארוחה בשרית, אבל אם אדם מתכנן לאכול את השאריות בארוחה בשרית, ולכן הוא מקפיד ושם לב שלא ללכלך את הלחם, במקרה כזה מותר לאכול את הלחם בארוחה הבשרית.

מקורות

עיין בשו"ע יו"ד סימן פ"ט סעיף ד' ובנו"כ שם ועיין באג"מ יו"ד ח"א סימן ל"ח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אתה מדבר על המנהג לא לאכול לחם בשרי או חלבי ממש אא"כ יש לו צורה מיוחדת, כאן אנחנו מדברים לגבי חשש אולי נגע משהו, ואין להחמיר עד כדי כך.