למי לתת כספי מעשר בעדיפות ראשונה

התחלתי לעבוד ברוך ה'..אני יודע שצריך לעשר עשירית מהכסף שנשאר לאחד ההורדות ה-נטו. שזהו בעצם מעשר כספים. רציתי לשאול לאן הכי טוב/צריך לתת את מעשר כספים אלו? איזה שימוש לעשות בכסף זה?
תודה מראש.

תשובה:

שלום רב,

הכי טוב הוא לתת את הכסף לתלמידי חכמים עניים וישנה עדיפות לתת לאברכים שלומדים להיות מורי הוראה בישראל.
אמנם, חולה מסוכן הזקוק לכסף לצורך רפואה, או קרובים עניים קודמים לתלמידי חכמים.

זכות מצוות מעשר כספים מסוגלת לעשירות, כהבטחת חז"ל 'עשר בשביל שתתעשר'.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 33 עמוד א ועיין גם בגליון 26 עמודים א-ב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה קשה שהרי לצערנו כל הזמן שומעים על חולים מסוכנים, קרובים או רחוקים, שזקוקים לצדקה, ומאידך כי לא יחדל אביון מקרב הארץ כתיב. א"כ לא ניתן צדקה לת"ח עניים לעולם?? שהרי תמיד יש חולים מסוכנים הקודמים להם.. ומה הכלל בזה?