מעביד שלא הוציא תלוש בחודש אחד והעובד חויב בביטוח לאומי

לכבוד הרבנים שלום.
נשאלתי לגבי מעביד שעקב תקלה טכנית, לא הוציא לעובד שלו תלוש משכורת חודש אחד. (בחודש שלאחריו, שילם המעביד משכורת כפולה בתלוש אחד).
דא עקא, שביטוח לאומי רואה בו כמי שלא עבד באותו החודש שאין בו תלוש ומחייב אותו בסך של 116 ש"ח.

שאלתי היא: א. האם המעביד צריך לשלם מדין דינא דגרמי. או שיש פה גרמא בלבד. ב. האם זה לא דומה לצ'ק שחזר, שאנו מחייבים את בעל הצ'ק לשלם את דמי חזרת הצ'ק.

אשמח בנוסף לתשובה, גם לקבל מקורות.

תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

אינו אלא גרמא ופטור אפילו לצאת ידי שמים כיון שלא התכוון להזיק.

מקורות:

לכאורה לא עדיף דבר זה מכובש עדותו שנקרא גרמא, שהרי המעביד אינו מעיד לחייב את העובד, אלא אינו מספק לעובד הוכחה על כך שעבד בחודש זה. עיין שו"ע חו"מ סי' כח סעיף א. ואינו מסתבר לומר שבהסכם של העובד עם המעביד מתחייב המעביד לתת לעובד תלוש כל חודש ובכלל ההתחייבות היא גם לשלם ביטוח לאומי, כיון שבסוף נתן המעביד תלוש, ובהסכם שהמעביד ייתן תלוש אין הכוונה כדי להיפטר מביטוח לאומי.
בחזרת שיק חייבים מדין "לך ואבוא אחריך" ואינו קשור כלל לנידון זה.
לענייין חיוב לצאת ידי שמים אם גרם נזק בשוגג, עיין עלון המשפט גליון  26 סוף עמוד ד.