התיישנות בתביעות של עובד שלא קיבל את המגיע לו

כב' הרבנים הגאונים
שלום רב

רציתי לברר האם בתביעת דמי הבראה או חופשה יש התיישנות עפ"י תורה,
בס' משפט הפועלים הוא כותב מאחר וכל החיוב הוא מכוח החוק הרי הפה שאסר הוא הפה שהתיר ושייך בזה התיישנות, וכך מסכים עמו הגר"נ נוסבוים, אך שמעתי שיעור מהרב שפרן וממנו הבנתי שייתכן והוא חולק ע"ז, שאלתי היא האם ידוע לכם ע"כ, והאם מסתבר לומר כך.

בכ"ר ובתודה מראש

תשובה:

שלום רב,

אכן דעת הגרמ"מ שפרן שליט"א שאין התיישנות, וכן כתב בקובץ הישר והטוב. וכך גם מסתבר שלא מקבלים את החוק אלא אם החוק הוא במיוחד בעניין שכירות פועלים שהולכים בו אחר המנהג, ולא חוק כללי שאינו קשור בדוקא לשכירות פועלים. וכך גם כתב הגרמ"מ שפרן בעלון המשפט גליון 33 עמוד ד למטה תשובה ב לעניין דיני הראיות.
ספר משפט הפועלים אינו תחת ידי, אבל ברור לי שהגר"נ נוסבוים גם כן התכוון אם החוק הוא במיוחד לעניין שכירות פועלים (כמו שיש התיישנות מיוחדת בתביעות ביטוח).