תספורת בתענית אסתר

שלום,
שאלתי היא, האם מותר להסתפר ביום י"ג באדר- תענית אסתר?

תשובה

מותר.

מקורות:

גם לפי מה שמשמע בבה"ל (סי' תקנ) שיש להחמיר בארבע צומות כמו מר"ח אב עד תשעה באב [וכידוע כבר כתבו האחרונים שדעת כל הפוסקים אינה כן] אולם כל זה דווקא בצומות שהם מחמת אבילות החורבן, אולם תענית אסתר הינה רק זכר לצומות שהיו בזמן מרדכי ואסתר, ואין צריך להחמיר בהם לכל הדיעות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כתוב בתורה שאם גווי שומר שבת חייב מיתה אבל גווי שמניח תפילין לא חייב מיתה גווי שעשה ברית מילה לא חייב מיתה גווי שצם בכיפור לא חייב מיתה מדוע?