מלאכה בערב פורים ובשושן פורים

בוקר טוב
שאלה על פורים
ביום שישי מאחרי הצהרים עדיף לא לעבוד
האם גם ביום רבעי עדיף לא לעבוד
והאם אסור לעבוד כמה שעות לפני פורים.

תשובה:

ביום שישי, שושן פורים, למי שחייב במצוות היום [דהיינו בני ירושלים] נהגו שלא לעשות מלאכה, אולם בשאר המקומות מותר לעשות מלאכה ואין בזה מנהג לא לעשות.

אולם בשנה זו ששושן פורים הוא ביום שישי, הרי שדין עשיית מלאכה בו אף במי שעושה פורים דפרזים [ביום חמישי יד אדר] הוא ככל דין עשיית מלאכה ביום שישי אחר הצהריים שלכתחילה אם אפשר להימנע מזמן מנחה גדולה עדיף בכך ראה כאן ובפרט כאן.

בערב פורים, בתענית אסתר, מותר לעשות מלאכה, ובליל פורים אם אפשר שלא לעשות מלאכה עדיף.

מקורות:

עי' שו"ע סי' תרצו ס"א-ב, שפורים מותר במלאכה אם לא במקום שנהגו שלא לעשות, והמנהג שבכל מקום לפי הפורים שלו [פרזים בפרזים, ומוקפין במוקפין] שלא עושים מלאכה, ואם כי כתבו שם הפוסקים שיש שנהגו שלא לעשות מלאכה בשני ימי הפורים, אולם במקום שאין מנהג כזה אין צריך להחמיר, וכיום המנהג שעושים מלאכה ביום שאין אצלו פורים, וראה עוד שם בנו"כ שנחלקו הפוסקים לגבי ליל פורים, ולכן במקום שאפשר עדיף שלא לעשות, אך בתענית אסתר אין שום מניעה מעשיית מלאכה.