כמה שאלות בתפילת שמונה עשרה

1.שאני מגיעה ל "תהילות לאל עליון" אני צריכה ישר לעמוד ולהמשיך בעמידה? או לעמוד קצת לפני?

ולפני שאני אומרת "תהילות לאל עליון וכו.." אני הולכת שלוש צעדים אחורה? ואם כן,באיזה רגל מתחילים ללכת אחורה? ימין או שמאל?

אחרי זה שאני מגיעה ל"ברוך…. גאל ישראל" אני צריכה ללכת שלוש צעדים קדימה? אם כן,באיזה רגל מתחילים ללכת קדימה?

וישר אחרי השלוש פסיעות קדימה,אני צריכה להתחיל את תפילת 18?

2.האם בכל ה4 כריעות,צריך לכופף מעט את המותן ואז לכרוע? או שבמודים ללא כיפוף המותן? כי אין לי מושג…

3.האם אחרי שהולכים אחורה בעושה שלום במרומיו,צריכים לחזור 3 פסיעות קדימה? או ישר לשבת? (אחרי היהי רצון כמובן..).

תשובה:

שלום רב.

נוהגים לעמוד לפני שמגיעים ל'תהלות לאל עליון' ואז בעמידה ממשיכים לומר 'תהלות לאל עליון'.

את הג' צעדים אחורה יש לעשות לפני אמירת 'גאל ישראל' (אין הבדל בדיוק מתי עושים את זה), ולחזור למקום לאחר אמירת 'גאל ישראל' ולהתחיל בתפילה.

באמירת 'מודים' מתכופפים בלי כריעת הרגלים.

נוהגים לחזור למקום לאחר הג' פסיעות ואחר כך להתיישב.