מחיית עמלק לאחר שיבוא משיח

התורה הרי ניצחית מה יהיה עם מחיית עמלק לאחר שיימחה עם בואו של משיח צדקנו בב"א

תשובה

שלום וברכה

השאלה שלך נוגעת להרבה דינים בתורה, וכמו טומאת מת וכל דיני פרה אדומה, ועוד הרבה הלכות שאינם שייכים אחרי ביאת המשיח ותחיית המתים, והתשובה היא: שכל מילה בתורה יש לו הרבה כוונות והרבה משמעיות, וגם כשעל פי פשוטם של דברים נדמה שזה לא שייך לאחר ביאת המשיח ותחיית המתים, על פי סוד יש הרבה כוונות נשגבות שאין לנו מושג בהם, וכוונות אילו יש להם משמעות בכל הדורות ובכל הזמנים לעד ולעולמי עולמים.