המתנה לאחר אכילת גבינה

שלו' כבוד הרב,

האם יש מקור בקבלה או אחר להחמיר להמתין 6 שעות (שעור בין סעודה לסעודה או שעור אחר מעבר למה שנפסק להלכה) בין גבינה לבשר?

ואם כן היכן אפשר לעיין

תודה

תשובה

שלום וברכה

אם אכל גבינה רכה אין צורך לחכות שש שעות, ולא מצאתי מקור לשיטה מחמירה כזו, אולם אם אכל גבינה קשה מבואר בשולחן ערוך סימן פ"ט שצריך להמתין שש שעות בין אכילת הגבינה לאכילת בשר, אולם הגבינהות הקשות המצויים בזמנינו נחלקו בהם הפוסקים אם יש דינם כגבינות קשות שצריך להמתין לאחר אכילתם שש שעות או לא, דעת הגאון ר' אהרון קוטלר זצ"ל ועוד פוסקים שדינו כגבינה רכה, אמנם יבלחט"א דעת הרי"ש אלישיב שליט"א שדינו כגבינה קשה, וצריך להמתין שש שעות לאחר אכילתו.