הדלקת נר הבדלה

בוקר טוב
אחרי תפילה של ערבית במצואי שבת
אני עושה את ההבדלה בהבדלה צריך להדליק את הנר
למרות שאני אומר את מה שאומרים בתפילה
האם יש ענין לא להדליק את הנר
השאלה שלי איך אני מדליק את הנר של ההבדלה לפני שמתחלים או בזמן
האם צריך להגיד את המשפט לפני
תודה

תשובה

שלום וברכה

בדרך כלל עושים הבדלה אחרי תפלת ערבית, ובתפלת ערבית של מוצאי שבת צריך להבדיל בתוך התפלה, ולכן אנחנו מוסיפים ואומרים את הנוסח של "אתה חוננתנו" באמצע ברכת אתה חונן, ומכיון שכבר הבדלת בתוך התפלה ואמרת אתה חוננתנו מותר לך להדליק את הנר, אמנם מי ששכח לומר אתה חוננתנו, ועכשיו בא להבדיל על היין, צריך קודם לומר "ברוך המבדיל בין קודש לחול" ואחר כך תדליק את הנר.