לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם מותר לוותר על נוסח התפלה ולהתפלל בנוסח אישי

שלום
אני מתפללת כל בוקר תפילת שחרית+תפילת 18,אבל אני מרגישה לא מרוכזת,ורוצה לגמור לצאת ע"י חובה,לעומת זאת שאני מתפללת תפילה אישית במילים שלי ,תפילת התבודדות קל לי ואני יותר מתחברת לתפילה ומרגישה שזה תפילה יותר אמיתית מכל הלב,האם מותר לוותר על התפילה שחרית של הבוקר +18,ובמקום זאת לעשות התבודדות ותפילה אישית שבאה מכל הלב

תשובה

שלום וברכה

נוסח התפלה שקבעו חכמינו ז"ל הוא חובה ואי אפשר לוותר על נוסח התפלה, ולכן קודם כל תתפללי את נוסח התפלה של שמונה עשרה, ובסוף שמונה עשרה אחרי אמירת יהיו לרצון אמרי פי… את יכולה להוסיף ולבקש ולהתפלל כמה שאת רוצה במילים שלך.

הקדוש ברוך יקבל את התפילות שלך בתוך שאר תפילות עמו ישראל