מזוזה בשער חצר וגינה

בוקר טוב
בית וילה שיש לו שער גדול בכניסה לגינה (בית ואז גינה מסביב לבית ואז חומה מסביב לבית), ובחומה יש שער גדול מקדימה ושער גדול מאחורה שכל החומה מלבנים ושערים הם כמו סורגים גדולים שבתוכם יש דלת האם צריך לדלת הזאת מזוזה או על השער הגדול.
תודה

תשובה:

שלום רב!

כנראה חסר איזה שהוא פרט, על איזה דלת כבודו מדבר?, האם על הדלת של השער של החומה או על הדלת שבכניסה לבית?

לפי מה שאתה מתאר כעת (עדיף אם תוכל לשלוח תמונה של המקום שאוכל לתת תשובה באופן ברור יותר), ישנם 2 שערים אחד מאחורה ואחד מקדימה לגינה, שמסביב לבית, וכנראה ממנו עיקר הכניסה והיציאה, וישנו שער נוסף מאחורה שהרגילות להיכנס בו היא פחותה, ואין יותר שערים או דלתות נוספות.

אם השערים הללו יש להם משקוף חייבים במזוזה, ואם אין להם משקוף פטורים, משקוף הוא אפילו פס ברזל דק, שנעשה לצורך שיראה כפתח, או כדי להחזיק את שני צידי הדלת.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' רפו, ואף לדעת הרמב"ם שהביא שם השו"ע (ס"ז) במקרה דנן צריך להיות חייבים, שדעת הרמב"ם לפטור רק באופן שזה שער של גינה לחוד, אולם אם הבית פתוח בתוכה אף לדעת הרמב"ם חייב, וכמבואר ברמב"ם ובשו"ע שם סעיף ח, וט, יז, ויח.