ממרח חרובים בכשרות רגילה

בס"ד

שלום רב,

רציתי לשאול לגבי כשרות אם יש צד להקל (מכיוון שאני בעלת תשובה ואמי קנתה לי במיוחד) לאכול ממרח חרובים אורגני
רכיבים: סוכר קנה אורגני, שמן חמניות אורגני,אבקת חרובים אורגנית, שמן דקלים אורגני, לציטין סויה, תמצית וניל אורגנית

הצהרת אלרגניים: מכיל סויה, עלול להכיל אגוזים (לוז ושקדים), חלב ותורמוס

כתוב על האריזה:כשר חלבי בהשגחת הרבנות הראשית הולנד ובאישור הרבנות הראשית לישראל.

יש לציין שאנחנו ב"נ מקפידים לאכול רק בד"צ, אך מכיוון שאמי קנתה לי את זה ללא ידיעה במיוחד והיא מגיעה לביתי ושואלת כל הזמן למה אני עדיין לא פתחתי את האריזה ולא נעים לי.

תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

הורים יכולים להבין כאשר מסבירים להם יפה ובנימוס את הסיבה שבגללה אינכם אוכלים את המוצר שנתנו, ולכן תאמרי לה בצורה יפה כי הרב הורה לך להקפיד לא לאכול דברים שיש בהם חלב נכרי, ואת משתדלת לנהוג כך, ומשום כך אינך פותחת את האריזה הזו ואינך יכולה לאכול את זה.

חזקי ואמצי, וכל טוב.

הרב יוסף זריצקי