השתתפות בסדנת בישול לא כשרה

האם מותר להשתתף בסדנת בישול בקבוצה בתשלום ,אם אין שם תעודת כשרות למרות שלא אוכלים מהאוכל?

תשובה:

שלום רב.

אם מבשלים את האוכל בסדנא – אסור כיון שבהרבה מהדברים יש איסור בבישולם.

אף אם אין צריכים לבשל, אין ראוי למי ששומר תורה ומצוות להשתתף במקום שאין שומרים בו על הכשרות, מכיון שעלולים להיות בזה מכשולים רבים. אמנם אם מקפידים על הכשרות במקום זה אך אין משלמים לכשרות שתעשה שם השגחה ולכן אין על זה תעודת כשרות – מותר.

בהצלחה רבה.