מיחם לשבת

שאלה דחופה: אני רוצה לקנות מיחם חשמלי לשבת. (כלי שאמלא אותו במים ביום ששי, אכניס לשקע חשמלי, המים ירתחו, ואז אעביר למצב שבת, ואז אוכל במשך השבת להוציא מים חמים על ידי לחיצה על אזור בראש המיחם).

האם צריך מיחם עם הכשר? על מה צריך לשים לב בעת הרכישה? האם יש עניינים הלכתיים שעלי לדעת בעת השימוש בממיחם, מלבד ענייני כלי ראשון ושני וכו'? תודה מראש. אודה לתתשובתכם המהירה.

תשובה

שלום וברכה

מכשירים שיש בהם טרמוסטט צריכים הכשר, אבל מכשירים שאין להם טרמוסטט, אינם צריכים הכשר.

מתוך השאלה שלך נראה שאתה רוצה לקנות מכשיר, שמוציאים את המים באמצעות כפתור שיש לו למעלה, בדרך כלל  מכשירים מהסוג הזה, יש בהם טרמוסטט, והם צריכים הכשר.

במכשירים אילו צריך להרתיח את המים לפני שבת, ולהעביר את הקומקום למצב שבת, ואז אתה יכול להוציא מים מהברזיה.

כמובן שאסור לטלטל ולהזיז את הקומקום בשבת, מכיון שהקומקום הוא מוקצה.

כמו כן ואם המים התמעטו ואינם יוצאים דרך הברזיה, אסור להטות את המיחם כדי להוציא ממנו מים.      שבת שלום!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. המיחם הזה הוא באישור צומת, ובאישור שלהם יש הבדל: מיחם שבת בכשרות מהדרין הוא בסדר, המיחם שאינו בכשרות מהדרין, אינו לכתחילה, וגם מי שמשתמש בו חייב לזכור להוציא כוס שתים אחרי הרתיחה לפני שבת.