כיבוי נר נשמה בלילה

בעלי מדליק נר נשמה לאביו שנפטר שנה. כיון שאני פוחדת שהנר יהיה דלוק בלילה, האם יש אפשרות שנכבה אתהנר בלילה ונדליק אותו ביום?

תשובה:

לכתחילה יש להדליק את הנר שידלק מצאת הכוכבים של ליל יום השנה ועד צאת הכוכבים שלמחרת.

העצה כאשר מפחדים להשאיר נר דלוק בלילה להכניסו לתוך קופסאת שימורים ולכסות מעט [שישאר חמצן לאש].

אם הפחד כל כך שגם דבר זה לא שייך, מותר לכבותו ולחזור ולהדליקו למחרת.

כמו כן, אפשר להניח את הנר בבית הכנסת במקום המיועד לנרות, ולהשאירו כל היום דלוק שם [אין חובה להדליק נר נשמה של יום השנה דווקא בבית, רק נר שמדליקים בשבעת ימי האבילות מדליקים בבית האבלים בדווקא].

מקורות:

מנהג הדלקת הנר כל המעת לעת מוזכר בשע"ת (או"ח סי' קנד סק"כ) ובמשנ"ב (שם ס"ק נו), ומובא בספרים שאם שכח להדליק ועדיין לא עבר היום ידליק עד סוף היום, ואם עבר היום יתן צדקה לעניים שיעור דמי הנר, ולפי זה במקום שיש חשש שריפה וכד' יש להקל ג"כ.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בקובץ אגרא דחדוותא מרבי מרדכי גרוס חלק כ', הביא שנהגו שלא לכבות נר נשמה לאחר שתם היארצייט. עוד הביא מנהג מעניין ולא מצוי, שלא לכבות את הגפרור בו הדליקו את הנר…