שכרו צימר, המזגן אינו עובד והג'קוזי אינו מחומם, אם ניתן לעכב את התשלום

אני שוכרת צימר ויש מקרה חריג. בעל הבית לא חימם לנו את הג'קוזי וטוען שהיינו צריכים לבקש ממנו מראש (לא הגיוני, כי זה חלק גדול מהחופשה). כמו כן, המזגן לא עובד וקר לנו. התקשרתי אליו לספר לו והוא אמר רק רגע והוא לא בא לסדר. וזה ממש לא בסדר כל הסיפור הזה.
מה לעשות לשלם, לא לשלם חצי, הכל? אשמח אם תענה לי מהר זה דחוף תודה

תשובה:

שלום רב,

בקשר לג'קוזי, אינני מכיר את הנוהג, אבל אם הנוהג הוא שאין צורך לבקש מראש שיחמם (וכך גם מסתבר), ניתן לעכב חלק מהתשלום.
על המזגן שאינו עובד ניתן לעכב חלק מהתשלום.
ניתן לעכב חלק מהתשלום, כפי ערך הג'קוזי והחימום, כלומר סכום כסף שאדם היה מוכן להוסיף כדי שיהיו בצימר ג'קוזי ומזגן. קשה לקבוע שיעור מדויק, אבל חצי מהתשלום נשמע הגיוני.

מקורות:

שני דברים אלו נחשבים כמום (חימום בכל מקרה וג'קוזי אם בעל הבית אמר מראש או פרסם שיש ג'קוזי). לא ניתן לומר שהעובדה שהשוכר לא ביטל את העסקה מהוה הוכחה למחילה, אם לא היתה לשוכר ברירה אחרת. עיין עלון המשפט גליון 38 עמוד 2 דין 4. וממילא יש לשלם את המום בכסף. כמו כן, דעת הגר"נ נוסבוים שליט"א שאם משכיר אינו נותן כפי שהתחייב ניתן לחייב אותו פיצוי כספי כפי ערך הדבר שהתחייב לספק ולא סיפק.