לאיים במעבר לחברה מתחרה כשלא מתכוון לעבור באמת

שלום רב.
אני מחובר לספק אינטרנט מסויים שנותן לי את השרות במחיר מסויים (אני מרוצה מהשרות).
האם מותר לי "לאיים" על הספק שלי במעבר לספק אחר המציע לי מחיר זול יותר על מנת לקבל מהספק שלי את אותו מחיר של המתחרה או הטבה אחרת למרות שאיני רוצה באמת רוצה לעבור?
תודה
וכל טוב

תשובה:

שלום רב,

אין איסור גזל, אבל אם יש לך סיבה מיוחדת שלא לעבור, יש איסור גניבת דעת.
אם הסיבה שאינך רוצה לעבור היא רק בגלל הטרחא והפרוצדורה, אין איסור גניבת דעת, כיון שהספק יודע שהרבה לקוחות אינם עוברים בגלל הטרחא.
הנך יכול לרמז שאתה יכול לעבור חברה, בצורה שלא משתמעת שאתה מתכנן לעשות כן, אלא שיש סיכוי שתעשה כן.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 42 עמודים 1-2.