המשכיר השאיר נירונים על שידה, השוכרים הדליקו והשידה נחרכה

השכרתי את דירתי לשבת והיה מונח על השידה מעץ שתי נרוניות מאלומניום ולא היה מונח ליד זה גפרורים השוכרים הדליקו אותם ללא צלחת מתחת כי חשבו שהנחתי את זה שם בשבילם השידה נחרכה במקום הנרוניות האם הם צריכים לשלם או שמא מכיון שזה היה מונח במקום שהם חשבו שהנחתי את שם בשבילם זאת אשמתי ואינם צריכים לשלם (יש לציין שכל הדירה היא רק חדר אחד) ואם צריך לשלם היאך שמים את הנזק?

תשובה:

שלום רב,

מסתבר שהשוכרים פטורים מלשלם. אלמלי היו חייבים לשלם, היה צורך לשום מחיר השידה לפני הנזק ולאחריו ולשלם את ההפרש.

מקורות:

שוכרים בדרך כלל מסתמכים על המשכיר ואינם מחליטים על דעת עצמם בכל הקשור לדירה שאינה שלהם, כך שפשיעת המשכיר גרמה לנזק. המושג שפשיעת המשאיל היא סיבה לפטור את השואל (וכל שכן שוכר) מצינו ברמב"ן לענין פטור 'מתה מחמת מלאכה', עיין ש"ך חו"מ סי' שמ סק"ה.
דין שומת הנזק בשומרים עיין  שו"ע חו"מ סי' שדמ סעיף ב.