האם יש חשש רוח רעה ברצפה שמלוכלכת משיירי סעודה

בסימן קע"ג הבה"ל מביא את הח"צ סימן נ"ה שמחמיר גם במים אמצעיים שלא ליטול ע"ג קרקע והמעיין שם בתשובה מתבאר שזה משום רוח רעה שנוצרת במקומות המזוהמים על כל פנים לאיבעית אימא גמרא ולא משמע שזה מצד המקובלים שהסבירו שיש חיצוניים וכו"דלא שמענו שמי שלא אכל גבינה או דגים יצטרך בכ"ז ליטול ידיים וא"כ שאלתנו לפי הח"צ האם במקומות מזוהמים כמו שנוצר אחרי סעודות שהרצפה מלאה שייריים וליכלוך עם רטיבות או בלי, הרבה יותר רציני מנטילה של קצת שיירים של מים אמצעיים אפילו של זמנם שייתכן ואכלו עם הידיים ,האם שורה רוח רעה על מקומות המזוהמים הנ"ל ויש סכנה לדרוך שם והדבר מאוד מצוי? תודה לרב על תשובותיו יישר כוחכם.

תשובה

שלום וברכה

לא מצאתי מקור שיש בעיה של רוח רעה בלכלוך שעל הרצפה, הפוסקים כתבו את הבעיה של רוח רעה, רק ביחס לשיירי מאכלים שנמצאים על ידו של אדם.