שנוי שם לספק גיורת

שאלה:

שלום רב,
אני בת לאמא יהודיה, לא היה לנו מספיק מסמכים וכדי להוכיח את האמת שלי עשיתי גיור בחומרה. בבית הדין 3-הרבנים החליטו שלא אגיד ברכה משום שאני ספק יהודיה. ב- 30 לחודש יש לי מקווה ושם אני גם לא הולכת להגיד ברכה (לפי החלטת הרבנים) וגם אני חושבת כך כי אני יודעת שאמא שלי יהודיה.
אני יודעת שחלק מתהליך הגיור זה שינוי זהות לזהות יהודים וגם שינוי שם אבל במצב שלי אני לא חושבת שיש צורך בשינוי שם כי מדובר בגיור טכני – גיור בחומרה.
אני מאוד מחוברת לשם שלי ולא רוצה לשנותו האם זה אפשרי במצב שלי משום שלא מדובר בגיור רגיל.

תודה מראש…

תשובה:

שלום רב,

אכן לאור דבריך הנ"ל אינך צריכה לשנות שמך.

מקורות:

גר שמתגייר נכון שישנה שמו, כי שם עכו"ם לית ביה קדושה ואינו חשוב שם, אבל אם אינה רוצה לשנות יכול לשנות אות או להוסיף אות או להוסיף שם נוסף, במקרה הנ"ל כיון שהגירות לחומרא, אפשר להקל על ענין זה. ועוד, שם שיש לה הוא שם שניתן לה על הצד שהיא יהודיה וכשם יהודי, ויש כמה צדדים בזה.

ראה חיד"א שמחת הרגל ז ע"א – ב, פתח עינים ומראית עין ברכות זע"ב, פענח רזא לך לך טע"ב, לב חיים ח"ג סי' כח, גנזי מחיים קונ' תשובה מחיים סי' מב, יפה ללב ח"ד אהע"ז סי' קכט אות טז.