אילן שהושקה באופן קבוע בשבת

בס"ד
שלום לכבוד הרבנים.
האם מותר לאכול פרות מעץ שהושקה בשבת באופן קבוע?
בהנחה שאין בעיה של ערלה ותרומות ומעשרות, האם ניתן לומר שזה דומה למעשה שבת שאסור לעושה עולמית ולאחרים מותר במוצ"ש?

תשובה:

אין פירות האילן נאסרים, כיון שהם גדלו גם ממה שהושקו בימות החול, אם מדובר באילן כזה שלא היתה אפשרות של השקיה רק השקיה ידנית, והושקה רק בשבת [דבר שכמעט ולא שייך] יש מקום לומר שאסור ליהנות ממנו לאותו אדם שהשקה אותו.

מקורות:

איסור מעשה שבת הוא רק באופן שנעשה כל האפשרות של האיסור בשבת, כגון הנוטע בשבת, והמבשל בשבת עי' שו"ע סי' שיח, אולם דבר כזה שנעשה בו גם איסור אולם בתוצאה אין ניכר מעשה שבת, מותר ליהנות מפירותיו.