חשש תולעים בתותים וצימוקים

שאלה:

כיצד הדרך לאכול תותים וצימוקים באופן המותר.

תשובה:

שאלתך כמובן לגבי חשש תולעים [באופן שיש הכשר לגבי הפרשת תרו"מ], בתותים באופן עקרוני יש חשש של תולעים על העלה וגם מתולעים החודרים לתוך התות, אי לכך יש צורך לחתוך העלה עם חלק מעליונו של הפרי במקום העלה לא מידי עמוק, אז לשטוף במים עם סבון לכשלש דקות וקצת לשפשף, ואז לחתוך אותם לחצי ולבדוק אם חדר בהם תולעים.

אמנם שמעתי ממשגיח כשרות מבד"ץ עד"ח שהשנה התותים מאוד נגועים ויש צורך לקלף כל החלק החיצוני ולבדוק התות לאחר הקילוף אם היא חלקה בלי חורים וכיוצא, לשטוף ולחתוך כנ"ל ואז מותרים באכילה.

לגבי צימוקים יש להכניס למים חמים כארבע דקות, ולראות אם משהו צף מעל פני המים, אם אכן צף דבר שחור או צהוב אין תקנה.

כל זה בתוצרת הארץ, בתוצרת חו"ל תלוי מהיכן הם באים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין לי מושג מה כתוב שם, כיום המצב של התותים קשה מאוד, ואין לאוכלם שלמים אלא מהגידולים המיוחדים ללא תולעים.