ייחוד בעובד נקיון בבית אחרים

שלום רב
אני עובד בניקיון בתים, בפעם האחרונה שמתי לב לאחר שעה שאני נמצא אם אשת הבית ובתה.
דלת הבית לא היתה נעולה ובעלה היה צריך להגיע כול רגע (וזה נמשך למשך שעה), עד שלבסוף הוא הגיע. השאלה שלי היא
1. האם עברתי על איסורי יחוד?
2. לפעם הבאה מה אני צריך לעשות בכדי שאני יכול להמשיך להישאר בבית (לדוגמא : אולי להשאיר את הדלת פתוחה?)

תשובה:

לפי הנתונים שכתבת מסתבר שבעלה של האשה נמצא בעיר ולכן עלול להגיע כל רגע, במקרה כזה אין איסור ייחוד, אולם לכתחילה אם הדבר אפשרי עדיף להשאיר את הדלת פתוחה.

כאשר הבת של בעלת הבית הינה בין גיל 5-9 אין בעיה בכלל של ייחוד לכל הדעות.

מקורות:

שו"ע אהע"ז סי' כב ס"ח פסק כשיטת התוס' שאשה שבעלה בעיר אין אין ייחוד אמה וכלשונו "אין חוששין להתייחד עמה מפני שאימת בעלה עליה", אולם כבר כתבו הח"מ (ס"ק יב) והב"ש (ס"ק יב) ששיטת רש"י שיש איסור ומשמע מדבריהם שיש לחוש לכתחילה לכך, [וע"ש בט"ז סק"ד שחולק וסובר שאף לרש"י אין איסור], אולם כאשר בתה נמצאת עמה והיא בת שיודעת טעם ביאה ואינה מוסרת עצמה לביאה (הגיל בזה בין 5-9, כמו שכתבו הפוסקים), אף לשיטת רש"י אין חשש וכמבואר בשו"ע שם סעיף י.