תנאי בחוזה שהשוכר יצטרך לתקן בעצמו

יש ברשותי דירה להשכרה, האם אני יכול לכתוב תנאי כלשהוא בחוזה השכירות שבו יתאפשר לי להיפטר מחובותי ההלכתיות כמשכיר? מאחר ולפעמים השוכרים מטרידים אותי עם כל מיני בקשות (חלקן צודקות) והנסיעות ו/או הטרחה שכרוכה בסידורם גורמות לי עוגמת נפש רבה.

תשובה:

שלום רב,

ברור שניתן להתנות ששוכר יצטרך לתקן בעצמו, כל תנאי שבממון קיים. המנהג תקף רק במקרה שאין תנאי מפורש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השוכר שוכר את הדירה לפי המצב שהיא היום. השוכר לא יוכל לדרוש לביצוע תיקונים ו/או שיפורים כל שהם, למעט תיקון של פגם נסתר מהותי. כמו כן, המשכיר לא יצטרך לתקן את הדירה במשך תקופת השכירות, לא קלקולים הנובעים מבלאי ולא קלקולים הנובעים מכוח אחר.