ראתה דם בתולים ואח"כ דם נידות מתי הפסק טהרה

שאלה:

כשיש דם בתולים וביום הרביעי לראיה מתחיל המחזור, צריך לספור 5 או שאפשר פחות?

תשובה:

הרואה דם בתולים צריכה להמתין רק ד' ימים ואז יכולה להפסיק בטהרה.

הרואה דם נידות צריכה להמתין ה' ימים ואז יכולה להפסיק בטהרה.

אם ראתה דם בתולים והתחילה להמתין, ואח"כ ראתה דם נידות הרי דינה כרואה דם נידות שצריכה להמתין ה' ימים, אלא שיכולה להתחילה מנין ה' ימים ממתי שראתה דם בתולים ונאסרה לבעלה.

ולכן אם ראתה דם נידות ביום ד' להמתנתה אחר דם בתולים ממתנת רק יום אחד ומפסקת בטהרה.

מקורות:

המתנת דם בתולים שו"ע סי' קצג, המתנת דם נידות שם סי' קצו סי"א, ראתה בתולים ואח"כ נידות ממתנת ה' ומתחילה מזמן ראיית בתולים סדרי טהרה קצג ה, דרכי תשובה שם טז, ובאר משה ח"א סי' נב.